Slavnostní předávání ocenění Zlatá Chuť a Chuť jižní Moravy 2025
V neděli 7. září proběhlo na Dožínkové slavnosti v Resortu Ohrada ve Vískách u Letovic slavnostní předávání ocenění jubilejního 20. ročníku soutěže Zlatá Chuť a Chuť jižní Moravy 2025.
Ocenění výhercům předali zástupci Krajského úřadu Jihomoravského kraje, MŽP, Mendelu, Vetuni, SZIF a Státní zemědělské a potravinářské inspekce.
Všem vítězům srdečně gratulujeme!
Vítězové v jednotlivých kategoriích:
1. PEKAŘSKÉ VÝROBKY – Těstoviny semolinové s medvědím česnekem– Radiatori
Daniela Paulíková
2. CUKRÁŘSKÉ VÝROBKY – Makový dort s povidly a citronovým krémem
Ing. Jana Náplavová
3. MLÉKO A MLÉČNÉ VÝROBKY – Farmářské máslo
Markéta Palánová
4. MASO A MASNÉ VÝROBKY – tepelně opracované – Uzený bok
Flajšingr s.r.o.
5. MASO A MASNÉ VÝROBKY – trvanlivé, včetně tepelně neopracovaných masných výrobků
Vepřová líčka se zeleným pepřem
Řeznictví a uzenářství Štulpovi s.r.o.
6. RYBY A RYBÍ VÝROBKY – neobsazeno
7. OVOCE A ZELENINA v čerstvé nebo zpracované formě
Morušový džem výběrový (Extra) speciální
PRIFILOM s.r.o.
8. MRAŽENÉ VÝROBKY – neobsazeno
9. HOTOVÉ VÝROBKY – ostatní – Kanapka s vajíčkovou pomazánkou
Řeznictví – uzenářství Jůza s.r.o.
10. OSTATNÍ POTRAVINÁŘSKÉ VÝROBKY
Speciální hořčice pikantní kremžská
Alena Partyková
11. NEALKOHOLICKÉ NÁPOJE – Tuřanská šťáva z kysaného zelí
AGRO Brno-Tuřany, a.s.
Malváska – Ing. Pavel Lacina
12. ALKOHOLICKÉ NÁPOJE – (kromě vína) – Karl LIQ Višňovka Svatoňská
Bc. Bolfová Soňa
Zařazeno v Akce, Akce v regionu, Aktuality, Aktuality z regionu, KIS JMK, Regionální potraviny