Tři výjimečné příběhy. Agrární komora ČR natočila seriál o českých potravinách
Agrární komora ČR spustila videocyklus s názvem Tři výjimečné příběhy, který je zaměřený na české zemědělství a české potraviny.
Na příkladech Všestarské cibule, Chelčicko-Lhenického ovoce a Třeboňského kapra ukazuje, kolik je za kvalitní produkcí práce, starostí a také nezbytných vědomostí. První díl nového seriálu, který volně navazuje na předchozí série Žijeme jídlem, měl premiéru ve středu 5. listopadu na internetové televizi Stream, další dva budou následovat každou středu.
Cílem nového seriálu Agrární komory ČR je nejen propagovat kvalitní domácí produkci, ale také informovat širokou veřejnost o režimech jakosti tuzemských zemědělských produktů a potravin. Proto byly vybrány produkty, které jsou držiteli unikátního evropského označení kvality a výjimečnosti. Jedná se konkrétně o Chráněné označení původu (CHOP) u Všestarské cibule a Chráněného zeměpisného označení (CHZO) u Chelčicko-Lhenického ovoce a Třeboňského kapra.
Na konkrétních příbězích cibule, ovoce a kapra cyklus ukazuje, jak jsou tyto produkty výjimečné a jejich produkce je navázaná na místní přírodní podmínky, bohatou tradici, umění a dovednost lidské práce, vědomosti a téměř každodenní péči. Součástí je také jejich výsledné přetvoření do kvalitních, chutných a bezpečných potravin umístěných na český i evropský trh a ukázka jejich praktického využití v kuchyni.
Více v tiskové zprávě
Zařazeno v Aktuality, Informační zdroje, odkazy, KIS JMK