KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Pozvánka na Biojarmark 2018

26/09/18
Kateřina Patočková

5. – 6. 10. 2018 v prostorách Národního zemědělského muzea na Letné

Pozvánka na Biojarmark 2018

Srdečně Vás zveme na pražský Biojarmark, který se uskuteční 5. a 6. října v prostorách Národního zemědělského muzea na Letné.

Hlavní částí je sobotní prodejní trh bioproduktů a biopotravin. Na dvoře muzea se v sobotu 6. října od 9:00 do 17:00 sejde asi dvacítka zemědělců, zpracovatelů a gastronomických kouzelníků, aby uspokojili nároky na udržitelně a k přírodě ohleduplně produkované potraviny do vašich košíků, sklepů a lednic. O to, abyste neodcházeli hladoví, se postará street food market. Také nesmlouvavě v kvalitě bio!

Vyjma nákupů tu bude prostor pro tanec a zábavu dospělých i dětí. I ti, kteří lační po informacích, si tu přijdou na své. Ve spolupráci s Asociací místních potravinových iniciativ a Hnutím DUHA je v objevovně NZM připravena přednáška „Vím, od koho mám, co jím“ s diskuzí a promítáním a beseda se zemědělci a spotřebiteli „Jaká je cesta k potravinám zblízka?“. Navíc, v gastrostudiu Národního zemědělského muzea se bude při jarmarku vařit BIO! I vy máte možnost se od 10:30 do 13:30 zúčastnit kurzu vaření „Biopotraviny v rukou profesionálů“ pod vedením špičkového kuchaře.

A to není vše, den před samotným jarmarkem, tedy 5. října 2018 se muzeum otevře školním třídám i dětem s rodiči, a to v rámci osvětové akce „Za tajemstvím potravin aneb Víš, co jíš?“, kde budou mimo jiné připraveny také dílničky o ekologickém zemědělství a biopotravinách. Naše aktivity pro děti jsou nachystány od 9:00 do 13:00 v multifunkčním sále NZM. Dětský program je připraven ve spolupráci s obecně prospěšnou společností AMPI.
Pro dospěláky je navíc připraven tematický workshop „Objevujeme méně tradiční plodiny a bioprodukty“, který proběhne v pátek 5. října od 17:00 do 20:00 v gastrostudiu a doprovodný program s možností získání více informací o těchto tzv. minoritních plodinách, jejich pěstování a zpracování v ekologickém zemědělství včetně ochutnávky pokrmů z nich. Workshop je připraven společně s obchodní společností PROBIO.

Kontaktní osoba
Andrea Hrabalová, andrea@lovime.bio, 737 852 515

***
Pražský Biojarmark pořádá PRO-BIO LIGA ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem za finanční podpory Ministerstva zemědělství, hlavního města Prahy a kontrolních organizací KEZ o.p.s. a ABCERT AG.

Více o biojarmarku na www.biojarmark.info a www.lovime.bio/kalendar-akci/biojarmark

Pozvánka ke stažení