KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Regionální potraviny Jihomoravského kraje se budou prezentovat na 15. ročníku Krajské soutěže zemědělských škol v orbě a na 1. ročníku Soutěže žáků zemědělských škol Visegrádské čtyřky

17/09/19
Ing. Eva Chromečková

19. 9. 2019, prezentace, ochutnávka a prodej regionálních potravin oceněných značkou RP JMK a ZCH

 

     

 

Prezentace, ochutnávka a prodej vítězných výrobků potravinářských soutěží

Regionální potravina Jihomoravského kraje a ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2019

15. ročník Krajské soutěže v orbě žáků zemědělských škol s mezinárodní účastí a

1. ročník soutěže žáků zemědělských škol zemí Visegrádské čtyřky

19. 9. 2019

15. ročník Krajské soutěže zemědělských škol v orbě s mezinárodní účastí (Rakousko, Slovensko) se uskuteční ve dnech 18. a 19. září 2019 na pozemcích Agropodniku Mašovice a.s. u Znojma pod záštitami ministra zemědělství Ing. Miroslava Tomana, CSc., hejtmana Jihomoravského kraje, JUDr. Bohumila Šimka, pod záštitou předsedy představenstva Regionální agrární komory Jihomoravského kraje, Ing. Václava Hlaváčka, CSc. a předsedy představenstva Agrární komory Znojmo Ing. Milana Ptáčka.

Ve stánku Regionální potravina můžete ochutnat to nejlepší z jižní Moravy: vynikající Gothajský salám pana Josefa Jůzy z Březiny u Tišnova, Slaninádu od brněnské firmy Chuť Moravy s.r.o.  Firma DOPES, s.r.o. Vám představí Benešovský chléb, výrobek oceněný značkou Regionální potravina Jihomoravského kraje. V nabídce budou i výrobky oceněné značkou Regionální potravina Jihomoravského kraje z Farmy Amálka od paní Michaly Zdrubecké z Rájce-Jestřebí – kozí sýr přírodní a ovčí jogurt a nabídku mléčných výrobků doplní oceněný výrobek paní Markéty Palánové, kozí sýr zrající Cabra al vino. Kategorii Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě představí firma AGRO Brno – Tuřany, a.s. – Tuřanské kysané zelí ve slaném nálevu. V kategorii alkoholické a nealkoholické nápoje budeme nabízet oceněný Jablečný mošt Rubín společnosti ZEAS Lysice, a.s.