KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Prezidentkou potravinářů je Dana Večeřová, na pultech chce víc českých potravin

17/12/19
Ing. Eva Chromečková

Novou prezidentkou Potravinářské komory ČR se na další čtyři roky stala Dana Večeřová (52), která doposud působí na ministerstvu zemědělství. Zvolilo ji vedení komory, funkce se ujme v únoru. Večerová byla jediným kandidátem. „Chci, aby komora byla opravdu jedna z nejvýznamnějších nevládních organizací, aby si skutečně postavení posílila a udržela,“ řekla nová prezidentka. Komora pod […]

Novou prezidentkou Potravinářské komory ČR se na další čtyři roky stala Dana Večeřová (52), která doposud působí na ministerstvu zemědělství. Zvolilo ji vedení komory, funkce se ujme v únoru. Večerová byla jediným kandidátem.

„Chci, aby komora byla opravdu jedna z nejvýznamnějších nevládních organizací, aby si skutečně postavení posílila a udržela,“ řekla nová prezidentka.
Komora pod jejím vedením má být partnerem pro zákonodárné sbory, ale také ministerstvo. „Já se určitě budu snažit o podporu českých potravin. Máme dluhy vůči spotřebitelům i vůči výrobcům,“ dodala. České potraviny by se podle ní měly propagovat více, ve stylu starých členských zemí.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/potravinarska-komora-prezidentka-potraviny-kandidatka.A191212_163604_ekonomika_maz