KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

O potravinové soběstačnosti – PREZIDENT AK ČR

11/05/20

Zdeněk Jandejsek upozorňuje, že soběstačnost České republiky ve výrobě vepřového masa se pohybuje mezi 36 až 38 procenty, u drůbežího je to 55 procent, u vajíček 60 procent a u mléka kolem 90 procent.


O POTRAVINOVÉ SOBĚSTAČNOSTI PREZIDENT AK ČR

11. 05. 2020


Zdeněk Jandejsek upozorňuje, že soběstačnost České republiky ve výrobě vepřového masa se pohybuje mezi 36 až 38 procenty, u drůbežího je to 55 procent, u vajíček 60 procent a u mléka kolem 90 procent. A to v současné době, kdy můžeme zabezpečovat soběstačnost v základních potravinách mírného pásma bez jakýchkoliv vlivů na krajinu, ovzduší, či vodu.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Pandemie-koronaviru-ukazala-jak-nebezpecna-muze-byt-zavislost-na-dovozu-potravin-Nasi-zemedelci-patri-k-nejlepsim-v-Evrope-rika-sef-Agrarni-komory-CR-Zdenek-Jandejsek-623227