KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Informace pro žadatele- Ohlášení vyšší moci v rámci opatření Dobré životní podmínky zvířat (dotační žádosti Welfare 2020)

02/06/20

V roce 2020 mohou žadatelé podávat Ohlášení vyšší moci Welfare 2020 (dále jen OVM) standardně jako v předešlých letech:

Informace pro žadatele – Ohlášení vyšší moci v rámci opatření Dobré životní podmínky zvířat (dotační žádosti welfare 2020)

01. 06. 2020


V Praze dne 1.6.2020 – Upozornění pro žadatele na opatření Dobré životní podmínky zvířat týkající se dotačních žádostí 2020.
V roce 2020 mohou žadatelé podávat Ohlášení vyšší moci Welfare 2020 (dále jen OVM) standardně jako v předešlých letech:

  • na formuláři OVM, který je vyvěšen na webových stránkách Státního zemědělského intervenčního fondu (dále jen SZIF) www.szif.cz nebo
  • prostřednictvím aplikace IZR (pouze v případě podopatření Zvětšení lehacího prostoru v chovu dojnic a Zlepšení stájového prostředí v chovu dojnic), kde si žadatel datovou sadu připraví a poté ji odešle na Portál farmáře SZIF (PF SZIF). Zde si vygeneruje PDF formulář a k němu připojí všechny ostatní přílohy a následně vše odešle na SZIF. V případě podopatření Zajištění přístupu do výběhu je nutné doplnit suchostojky, případně dozaškrtnout podopatření WELSUCH v PDF formuláři, ručně.

V rámci všech podopatření Welfare se podávají OVM pouze na události, které se staly v retenčním období (1.6.2020 – 28.2.2021).

Celá informace ke stažení