KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Zahraniční pracovníci: informace ze dne 24.6.2020

28/06/20

Vláda ČR rozhodla o prodloužení platnosti povolení k pobytu na území ČR pro cizince ze třetích zemí až do 16. září t.r. na základě krátkodobých pracovních nebo sezonních víz a povolení k zaměstnání

ZAHRANIČNÍ PRACOVNÍCI: informace ze dne 24.6.2020

25. 06. 2020


Vláda ČR rozhodla o prodloužení platnosti povolení k pobytu na území ČR pro cizince ze třetích zemí až do 16. září t.r. na základě krátkodobých pracovních nebo sezonních víz a povolení k zaměstnání. Prodloužení se vztahuje jak na pracovníky, kteří do ČR přicestovali před vyhlášením nouzového stavu, tak i po něm!

V praxi to znamená, že zahraniční pracovníci, kteří jsou na území ČR, a kterým vypršela pracovní povolení a víza, mohou na území ČR zůstat pracovat minimálně do poloviny září.

Provoz některých vízových pracovišť může být omezován v souvislosti s výskytem onemocnění COVID-19, tak jak je tomu aktuálně v případě Generálního konzulátu ve Lvově (viz naše informace z pátku 19.6.). Jsme v kontaktu s kolegy na Ukrajině a je předpoklad, že klíčový konzulát ve Lvově bude otevřen hned, jak to nákazová situace dovolí – v případě dobrého vývoje už v pondělí 29.6.

Zařazeno v Aktuality, Zemědělství