KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Živočišná výroba a myslivost se představí na brněnském výstavišti na konci června

20/03/21

Od 27. do 30. června 2021 proběhnou na brněnském výstavišti Veletrh pro živočišnou výrobu ANIMAL TECH.

Živočišná výroba a myslivost se představí na brněnském výstavišti na konci června

 03. 02. 2021


 Od 27. do 30. června 2021 proběhnou na brněnském výstavišti Veletrh pro živočišnou výrobu ANIMAL TECH, Národní výstava hospodářských zvířat a Národní výstava myslivosti. Uspořádání těchto akcí bude odpovídat minulým ročníkům včetně doprovodného programu, pro letošní ročník došlo k rozšíření oborů u veletrhu ANIMAL TECH a Národní výstavy myslivosti. Uvedená trojice akcí bude dále pokračovat ve dvouleté periodicitě.

Základními obory Veletrhu pro živočišnou výrobu ANIMAL TECH jsou stroje a zařízení pro živočišnou výrobu. V ročníku 2021 vzhledem k celkové situaci pořadatelé umožňují rozšíření, které vystavovatelé poptávají – oborové členění nebude omezeno pouze na živočišnou výrobu, ale v případě zájmu je možné vystavit i sortiment pro výrobu rostlinnou.

Národní výstava hospodářských zvířat se plánuje v tradičním scénáři. Návštěvníci uvidí především masný a dojený skot, prasata, ovce a kozy. Proběhnou národní šampionáty masných plemen skotu, národní šampionát holštýnského skotu, jedná se o dalších šampionátech a soutěžích včetně oblíbené Miss Sympatie.

Jak se přihlásit

Národní výstava myslivosti

Národní výstava myslivosti bude podobně jako poslední ročník založena na prodejní, výstavní edukativní části. Vystaveny budou trofeje, které doplní tematické expozice prezentující obory, významné osobnosti myslivosti, tradice a samozřejmě informace o poslání myslivosti jako ušlechtilém poslání s dlouhou tradicí, jejíž hlavní náplní je péče o volně žijící zvěř. Stejně jako u veletrhu ANIMAL TECH došlo pro aktuální ročník k rozšíření oborového členění a bude možné prezentovat lesnickou techniku.

 

Zařazeno v Akce, Aktuality, Zemědělství