KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Více nemusí vždy znamenat lépe aneb welfare v chovech skotu v praxi

10/01/20

Seminář 24.1.2020

Srdečně Vás zveme na seminář:  Více nemusí vždy znamenat lépe aneb welfare v chovech skotu v praxi 

Cílem semináře je seznámit účastníky se změnami v systému a plnění podmínek při poskytování národních dotací od roku 2020 a zmínit problematiku welfare v chovech skotu v praxi.

Obsahem semináře budou změny v systému a plnění podmínek při poskytování národních dotací od roku 2020 se zaměřením na dotační programy na mléko Q CZ a na zlepšení životních podmínek v chovu skotu (DP 19.A., 20.A., 20.D. a 20.E.). Následně bude zmíněna problematika hygieny produkce mléka na farmě, prevenci onemocnění mléčné žlázy a končetin včetně možnosti řešení tepelného stresu z pohledu udržení dobrého zdravotního stavu a dále na zabezpečení odpovídající úrovně welfare výkrmu skotu a chovu skotu bez tržní produkce mléka.

Přednášející: Ing. Jan Vodička (pracovník MZe s dlouholetou zkušeností s dotačními tituly, lektor a předseda zkušebních komisí pro kvalifikační a odborné zkoušky), doc. MVDr. Pavel Novák, CSc. (odborník s dlouholetou zkušeností v ČR i v zahraničí, lektor, předseda zkušebních komisí pro odborné a kvalifikační zkoušky, spolupracovník MZe, VFU Brno, JČU v ČB, ČZU atd.)

Datum konání: 24.1.2020

Místo konání: Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, Palackého třída 1946/1, 612 42 Brno, budova SIC č. 24, přízemí multifunkční posluchárna

Doba trvání semináře: 8:00 -14:00 hod.

Účastnický poplatek: 1290,- Kč v ceně je občerstvení a oběd pro každého účastníka

(vyčkejte prosím na email od organizátora včetně zaslání údajů pro úhradu)

Přihlášení: prostřednictvím on- line formuláře zde: https://1url.cz/9zMQg

Organizační zajištění : Bc. Jana Králová, email: kralova@rakjm.cz, tel: 601 563 794