KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Zahraniční pracovníci – aktualní informace 15.7.2020 – transit přes HU

16/07/20

Maďarsko od zítřka (od 15.7.) zpřísňuje pravidla pro vstup do země, tranzit ukrajinských pracovníků z Ukrajiny do ČR je však i nadále možný.

Zahraniční pracovníci – aktuální informace 15. 7. 2020 – transit přes HU

15. 07. 2020 


Maďarsko od zítřka (od 15.7.) zpřísňuje pravidla pro vstup do země, tranzit ukrajinských pracovníků z Ukrajiny do ČR je však i nadále možný. Musí se jen dodržet následující podmínky.

1) Na UA-HU hranicích bude provedena zdravotní kontrola a v případě příznaků nákazy nebudou ukrajinští pracovníci na území HU vpuštěni.

2) je nutné mít platné doklady pro vstup do Schengenského prostoru (ukrajinští pracovníci potřebují pracovní vízum C či D)

2) je nutné prokázat, že se jedná opravdu o tranzit do ČR – je potřeba doložit účel a cíl cesty (ukrajinští pracovníci potřebují pracovní smlouvu v ČR)

3) musí být zajištěna možnost vstupu do cílové země a možnost průjezdu na celé trase (v případě cesty do ČR jde i o průjezd Slovenskem či Rakouskem).

Při tranzitu ukrajinských pracovníků do ČR skrze území Maďarska je nutné dále dodržovat určitá pravidla: (používat vyhrazené hraniční přechody a trasy, zastavovat se na vyhrazených odpočívadlech a opustit Maďarsko v co nejkratším čase). Hraniční přechody, tranzitní trasy i vyhrazené čerpací stanice a odpočívadla jsou uvedeny na mapce na stránkách maďarské policie: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo