KIS Jihomoravský kraj
Krajské informační středisko pro rozvoj zemědělství a venkova Jihomoravského kraje

Ocenění ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2021 má právo užívat dvanáct regionálních výrobků

22/06/21

Kladem jihomoravského systému tzv. „ZLATÁ Chuť“ je, že všechny ostatní soutěžní výrobky, které splnily kvalitativní a soutěžní kritéria a byly hodnoceny, získávají právo užívat ochrannou (registrovanou) známku „Chuť jižní Moravy 2021“, umisťují se na „druhém místě“.

Ocenění ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2021 má právo užívat dvanáct regionálních výrobků

  21. 06. 2021


Tisková zpráva – Brno 17. června 2021

Den, kdy se uskutečnilo hodnocení soutěžních vzorků jihomoravských potravinářských soutěží – 12. ročník o prestižní značku Regionální potravina Jihomoravského kraje, kde jsou výrobky zařazeny do devíti kategorií. Následně jsou ohodnocené výrobky přiřazeny ke dvanácti kategoriím systému soutěže o ocenění „ZLATÁ Chuť jižní Moravy 2021“, jejíž kategorizace v historii 16. ročníků je bližší specifikům jižní Moravy, např. nápoje jsou zde ve dvou kategoriích (odděleně alkoholické a nealkoholické), dále tu jsou samostatné kategorie pro výrobky mražené, z ryb, hotové výrobky atd. Tento systém více podporuje zájem i malých a výrazně specifických jihomoravských producentů o soutěž a o jejich prezentaci u spotřebitelů.
Druhým kladem jihomoravského systému tzv. „ZLATÁ Chuť“ je, že všechny ostatní soutěžní výrobky, které splnily kvalitativní a soutěžní kritéria a byly hodnoceny, získávají právo užívat ochrannou (registrovanou) známku „Chuť jižní Moravy 2021“, umisťují se na „druhém místě“.

Celá zpráva ke stažení

Zdroj: Regionální agrární komora Jihomoravského kraje