Inovace ve faremním zpracování mléka na sýry a kysané mléčné výrobky
            20/08/21        
        
        Program a termíny seminářů.
Inovace ve faremním zpracování mléka na sýry a kysané mléčné výrobky
18. 08. 2021
PROGRAM SEMINÁŘŮ:
- Právní předpisy ČR a EU v oblasti bezpečnosti potravin.
 - Zavedení a řízení systému bezpečnosti potravin podle zásad HACCP.
 - Zásady správné výrobní a hygienické praxe.
 - Požadavky na mléko pro výrobu sýrů.
 - Vliv pasterace na výrobu sýrů.
 - Jednotlivé technologické operace při výrobě sýrů.
 - Úprava mléka před sýřením.
 - Syřidla a sýření mléka. Stanovení syřitelnosti a dávky syřidla.
 - Solení sýrů.
 - Zrání sýrů.
 - Technologický postup výroby čerstvých sýrů.
 - Praktická výroba čerstvého sýru.
 - Požadavky na mléko pro výrobu kysaných mléčných výrobků.
 - Vliv pasterace na výrobu kysaných mléčných výrobků.
 - Čisté mlékařské kultury, jejich hodnocení a práce s čistými mlékařskými kulturami.
 - Smetanový zákys. Využití v mlékárenských technologiích.
 - Jogurtová kultura. Výroba jogurtů.
 - Acidofilní kultura. Výroba acidofilního mléka.
 - Kefírová kultura. Výroba kefíru.
 - Hodnocení kvality kysaných mléčných výrobků.
 - Technologický postup výroby jogurtu.
 - Technologický postup výroby kefíru.
 - Technologický postup výroby kyšky.
 
Termíny seminářů:
- 10. listopadu 2021, Hotel Lions, Zborovská 18, 301 00 Plzeň
 - 2. prosince 2021, Hotel U Kata, Štefánikova 92, 284 01 Kutná Hora
 - 23. února 2022, Hotel Zlatá Hvězda, Smetanovo nám. 84,570 01 Litomyšl
 - 9. března 2022, Hotel Mariel ***, Mariánské nám. 10, 669 02 Znojmo
 - 7. dubna 2022, Hotel Relax U Drsů, Varšavská 2708, 390 05 Tábor
 - 27. dubna 2022, Hotel Skanzen, ul. Modrá 227, 687 06 Velehrad
 
Zařazeno v Akce, Aktuality, Potravinářství, Zemědělství